Tips & trucs

Leuke weetjes om de dingen makkelijker of goedkoper te maken.

Nieuwe stempels
Je kent dat best wel...je koopt een nieuwe stempel en bij het stempelen blijkt de inkt niet goed te pakken. Ik doe dan even met een nagelvijl even een keer over de stempel vijlen en dan pakt de inkt meteen. Doe zelf maar eens de test, eerst nieuw gestempeld en dan als hij gevijld is. Echt een verbluffend verschil. Kijk maar eens op de foto...
Leuk weetje.Spraypaint zelf maken
Ik heb op youtube rond gekeken en was helemaal weg van de zogenaamde spraypaint en schimmermist. Ze zijn alleen zo duur, of in het gebruik duur omdat je ze zo vaak wilt gebruiken.
Nu heb ik ze zelf gemaakt. Sprayflesjes van een wcspray die ik bij de Action gekocht heb. De flesjes heb ik leeg gemaakt door de vloeistof in een pepfles te schudden. Zo kan ik ze tenminste meteen in gebruik nemen zonder te hoeven wachten tot het flesje leeg is. Handig is dan wel om allemaal dezelfde geur te pakken.

Het "recept" is makkelijk: een kneep acrylverf, een kneep witte knutsellijm, en dan water erbij en schudden.
En voor de schimmermist heb ik potjes met poederoogschaduw die ik dan in water doe. Het is echt een schitterend effect. Het is er in allerlei kleuren...goud, zilver, parelmoer, paars, blauw, groen enz.

Is je praykop verstopt dan kan je het in lauw water laten weken en daarna doet ie het weer. En mocht ie niet goed sprayen dan kan dat komen omdat het staafje tegen de onderkant van het flesje komt. Oplossing: gewoon een stukje hoger afknippen zodat het niet tegen de bodem komt.

Ik ben superblij met deze goedkope oplossing en wilde dit met jullie delen.
Heb je zelf ervaring met deze sprays dan zou ik het leuk vinden als je dit met ons wilt delen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten